O nama

DEKONTA je međunarodna kompanija koja pruža inovativne usluge i tehnologije za smanjenje utjecaja na okoliš s uredima u Europi, Jugoistočnoj Evropi, te partnerstvima u Aziji i Africi. Od 1992. pružamo prilagođena rješenja za okolišne izazove i probleme različitih industrijskih sektora, međunarodnih i nacionalnih organizacija.

U Bosni i Hercegovini smo prisutni od 2012. godine, gdje najviše djelujemo u polju upravljanja opasnim otpadom i dekontaminacijama, kao i tretmanu otpadnih voda. Svoja djelovanja kontinuirano proširujemo. DEKONTA BH d.o.o. je osnovana 2019.

DEKONTA za svoje djelovanje u polju zaštite okoliša koristi okolišno prihvatljive tehnologije koje imaju za cilj održivo upravljanje resursima i očuvanje okolišnih medija. Naša korporacija posjeduje certifikate: EN ISO 9001: Odgovorni pristup kvaliteti i kontinuirano poboljšanje

Ekološki prihvatljiva rješenja, usklađenost sa EN ISO 14001; Hemijske i mikrobiološke laboratorije akreditovane prema EN ISO / IEC 17025; Veliki fokus na zdravlju i sigurnosti, usklađenost sa OHSAS 18001; Kompanija Responsible Care® od 2007. godine.

Vizija: Postizanje izvrsnosti, inovativnim pristupom i tehnologijama za zaštitu okoliša na održiv način. Ljudi i okoliš, unapređen kvalitet života naših uposlanika i stanovništva, unapređeno stanje okoliša su centar našeg djelovanja. Za nas je od velike važnosti da naši uposlenici imaju najbolje radne uvjete i da se prema njima postupa dostojanstveno i s poštovanjem. Pružanmo usluge koje su održive i okolišno prihvatljive i na taj način promoviramo naš integritet poslovanja.